دوره دانشافزایی استادان دانشگاه علامه طباطبائی در شهر مقدس قم برگزار شد؛
دانشافزایی استادان زمستان 98
دوره معرفتافزایی اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی به همت دفتر هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و با حضور آیات عظام آیتالله مصباح یزدی و آیتالله جوادی آملی در شهر مقدس قم برگزار شد.
در این دوره سه کارگاه در موضوعهای «رابطه علم و دین» با تدریس حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی مصباح یزدی، «متودولوژی علوم انسانی» با تدریس حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدحسین شریفی و کارگاه «معرفت شناسی» با تدریس حجت الاسلام و المسلمین دکتر مجتبی مصباح یزدی برگزار شد.
در این دوره همچنین اساتید شرکت کننده در دوره ضیافت اندیشه با مراجع عالیقدر دیدار و گفتگو نمودند. آیتالله مصباح یزدی در سخنرانی خود در جمع شرکتکنندگان در این دوره، ضمن برشمردن نقش دانشگاه علامه طباطبائی در تبیین علوم انسانی در کشور از ابتدای انقلاب تاکنون گفت: اولین دانشگاهی که گرایشهای اسلامی در آن رواج پیدا کرد دانشگاه علامه طباطبائی بود. دانشگاهی که از بین همۀ اسمهایی که برای آن پیشنهاد شده بود نام «علامه طباطبائی» را برای خود انتخاب کرد. دلیل آن این بود که علامه طباطبائی محور معرفت اسلامی هم در قم و هم در دانشگاهها بود. وی همچنین با اشاره به اینکه عمده بحثهای دوران انقلاب مربوط به علوم انسانی بود، تصریح کرد: طی این سالها، پیشرفتهای زیادی در علوم تجربی داشتهایم و امروز نه تنها ما یک برده برای آمریکاییها نیستیم بلکه رقیبی برای آنها محسوب میشویم، اما در علوم انسانی مسئله طور دیگری است؛ زمانی که انقلاب شد مدتی دانشگاهها تعطیل شدند تا تحولی در دانشگاهها و برنامههای آنها به وجود آید تا با وضع مقتضای انقلاب انطباق پیدا کند؛ در دوران تعطیلی دانشگاهها، کارهایی در این زمینه انجام شد ولی سطحی و نیمبند بودند و تحول اساسی ایجاد نشد.
در این ضیافت، همچنین آیتالله جوادی آملی نیز به گفتوگو با استادان دانشگاه علامه طباطبائی پرداخت و در سخنانی گفت: نظام جمهوری اسلامی این ظرفیت را دارد که «قاسم سلیمانیها» بپروراند. این ظرفیت را دارد که افرادی مثل شما استادان را بپروراند و ما باید از این فرصت حداکثر استفاده را ببریم. دوم اینکه تمام تلاش و کوششمان باید برای خودمان باشد چون ما یک موجود ابدی هستیم و این حریم شخصی ما است.
این مرجع عالیقدر با تأکید بر اینکه لذت ما در دانش ما است، اظهار کرد: چیزی باید یاد بگیریم که نه متضمن باشد و نه متمکن، برتر از تاریخ و جغرافیا باشد؛ نه در آسمان باشد و نه در زمین و آن توحید، وحی و نبوت است. وی صحبت هایش را با این توصیه به استادان که «ابدی بیندیشید و ابدی تربیت کنید تا قرآن و عترت حافظ شما باشد» به پایان رساند.
گفتنی است در این دوره حجتالاسلام صادق اکبری اقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبائی هم خطاب به شرکتکنندگان در ضیافت اندیشه گفت: امروزه یکی از وظایف دانشگاه علوم انسانی اثرگذاری موثر اسلامی در جامعه است. وی با اشاره به اینکه بحثهای خیلی خوبی تاکنون در دانشگاه علامه طباطبائی انجام شده است، افزود: شاید بتوان گفت در واقع اثرگذاری استادان به لحاظ مباحث بومی، مباحث معرفتی-اسلامی، اثرگذاری، روزآمدی و کارآمدی میتواند یکی از تکالیفی باشد که ما، استادان و مجموعه دانشگاه علامه طباطبائی، میتوانیم عهدهدار آن باشیم و نقش خودمان را به بهترین وجه انجام دهیم.